AGRARCHILARNI QO‘LLAB-QUVVATLASH UCHUN TELEFON RAQAMLAR E’LON QILINDI
17-20 mart kunlari mamlakatimiz hududida keskin sovuq tushishi, havo harorati kechasi 7-10 daraja sovuq, kunduzi 3-8 daraja iliq bo‘lishi kutilmoqda.
Mevali bog‘ va tokzorlar, ertaki kartoshka va sabzavot ekinlariga havo harorati salbiy ta’sirining oldini olish maqsadida butun respublika miqyosida agrarchilarga yordam berish bo‘yicha tezkor guruhlar tashkil etildi.
Tezkor guruhlar soha olimlari bilan birgalikda respublika hududiga kirib kelgan sovuq ob-havo ta’siridan joylardagi mevali bog‘, uzumzorlar va “to‘qsonbosti” usulida hamda ertaki maydonlarga ekilgan qishloq xo‘jaligi ekinlarini asrash bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqib, ularni joriy etmoqda.
Respublika shtabiga Qishloq xo‘jaligi vaziri J.Xodjayev boshchilik qilmoqda, hududiy shtablarni esa Qoraqalpog‘iston Respublikasi Vazirlar kengashi raisi hamda viloyatlar va Toshkent shahar hokimlari boshqarmoqda.
Respublika monitoring shtabi aloqa markazi telefon raqamlari:
+998 71 2067169;
+99871 2067170;
+99871 2067172.
Elektron manzil: meva@agro.uz
HUDUDIY SHTABLAR
* Aloqadagi uzilishlar sabab, to‘rtta hududda telefon raqamlari o‘zgardi.
* Qoraqalpog‘iston Respublikasi (+998) 90-709-05-12
Andijon viloyati (+998) 97-339-44-43
Buxoro viloyati (+998) 91-443-07-31
* Jizzax viloyati (+998) 94-197-22-88
Qashqadaryo viloyati (+998) 98-776-01-09
Navoiy viloyati (+998) 91-333-74-76
Namangan viloyati (+998) 99-971-02-09
Samarqand viloyati (+998) 94-445-65-85
* Sirdaryo viloyati (+998) 97-277-31-11
Surxondaryo viloyati (+998) 97-352-74-74
Toshkent viloyati va Toshkent shahri (+998) 93-375-22-00
Farg‘ona viloyati (+998) 91-112-71-00
* Xorazm viloyati (+998) 97-457-30-05
USHBU MA’LUMOT YUZASIDAN YANGILIKLARNI:
– WWW.AGRO.UZ SAYTIDAGI YANGILIKLAR BO‘LIMIDA
– O‘zR Qishloq xo‘jaligi vazirligining
Telegram (https://t.me/uzagroministry),
Feysbukdagi (https://www.facebook.com/agrouzbekistan/) rasmiy kanallari/sahifalari orqali kuzatib boring.
Spelling error report
The following text will be sent to our editors: